18 (fun) ways of trailer loading

Wist je dat het eigenlijk niet om de trailer gaat? Dit lijkt misschien raar, maar de trailer in en uitlopen is voor een paard niet veel anders dan alle andere ‘dingen’ die hij voor jou doet. 

Heeft een paard daadwerkelijk angst of is het niet willen laden (ongewenst) aangeleerd gedrag? 

Het komt vaker voor dat een paard angst heeft; ‘ik kan het niet’ (ze lopen een zwart gat in #doodeng), dan dat het vanuit ‘dominant’ gedrag een trailer niet op gaat; ‘ik wil het niet’ (#geenmotivatie). Dit is een aanzienlijk verschil en belangrijk in de benaderingswijze naar je paard.

SET IT UP FOR SUCCES!

In Doublé’s geval was de trailer nooit echt ‘doodeng’, maar hij zag er het nut niet van in, dus maakten we er een spel van: “Find the sweet spot:

🐴 Alle oefeningen die hij al kent, uitvoeren in/met/om/bij de trailer

🐴 Rondom of in de trailer; food and chill!

🐴 Mijn eigen mindset en fysieke houding over de trailer = positief (ik probeer te doen alsof ik een stal in loop in plaats van met bibberbeentjes naar de trailer te wandelen, omdat ik ‘weet’ dat hij er niet in gaat).

🐴 Niet meteen/altijd weggaan van huis met de trailer (niet forceren/dwingen).

En kijk hem nu, dit is nu één van de leukste dingen om te doen!

En onthou: trailer laden is wat je altijd zult moeten blijven onderhouden, ook paarden hebben dagen dat ze niet in de mood zijn en dat is ook oké. Ook ik moet het als ik het lang niet gedaan, ook weer bevestigen bij Doublé.

Het gaat om onze mindset en de voorbereiding die we onszelf en ons paard geven om succesvol te zijn!

Previous
Previous

Stick vs. flag

Next
Next

De knoop van het halstertouw